Bouw processen

Samenwerking in de bouw

Bouwbedrijven werken veel met elkaar samen, omdat je te maken hebt met een grote mate van specialisatie en verschillende vakdisciplines. Met name bij grotere projecten werken zelfstandige ondernemingen regelmatig samen binnen een collectief. Binnen zo’n collectief spelen risico’s, grote investeringen en verschillende belangen. Hierbij is goede communicatie nodig, met afstemming van afspraken en bijbehorende werkprocessen. Het is daarom belangrijk om projecten goed vast te leggen en te onderbouwen.

Binnen onze klantengroep zit een aantal zeer grote bouw collectieven. Dit zijn groepen van zelfstandige bedrijven die samen synergie zoeken en kennis willen delen. Speciaal voor deze doelgroep hebben wij een unieke inrichting ontwikkeld binnen ons Sensus BPM Online platform: een Multiple work environment.

 

Multiple work environment

Bij een Multiple work environment krijgt een collectief een dedicated cloud omgeving binnen Sensus BPM Online. Binnen deze cloud omgeving krijgt ieder project zijn eigen ruimte, waar rechten toebedeeld kunnen worden aan de deelnemende bedrijven. In deze ruimte kunt u de processen van het project beheren en publiceren, onder logo van het project. Denk hierbij aan werkafspraken, kwaliteitsrichtlijnen of processen rondom samenwerking.

Het grote voordeel van een Multiple work environment is dat alle bedrijven die betrokken zijn bij een project op een eenduidige manier geïnformeerd worden over de werkprocessen. Een ander voordeel is dat kleinere bouwondernemingen kunnen meeliften op de kennis van de grotere bouwprojecten.

  multiple enviroment - Sensus

  Wat zijn de voordelen?

  • Samen bouwen aan kwaliteitsverbetering
  • Standaardisatie van werk- en ketenprocessen
  • Besloten dedicated cloud omgeving
  • Ieder project een eigen beveiligde omgeving waar rechten toebedeeld kunnen worden aan deelnemende bedrijven
  • Projectsites maken en inrichten vanuit een PMI of MMI framework
  • Kennisdeling
  • Kleinere bouwondernemingen of onderaannemers kunnen meeliften op de kennis van de grotere bouwprojecten
  • Onze kennispartners kunnen bredere oplossingen bieden, gericht op data integriteit, WKB of ISO
  • Makkelijker om een collectieve oplossing af te nemen bij één van onze integratie- of kennispartners
  • Gezamenlijke inkoop van trainingen en workshops
  • Mogelijkheid voor gezamenlijke kennissessies, eventueel georganiseerd door Sensus process management of een kennispartner
  • Financieel voordeliger

  Wilt u meer weten over hoe wij dit in uw organisatie kunnen toepassen?

  Neem vrijblijvend contact met ons op via +31(0)88-8887777 of via

  Yvo Zollner   |    Sensus BPM Expert

  Onze BPM-expert staat voor u klaar om u een persoonlijke rondleiding te geven in Sensus BPM Online. U krijgt tijdens deze sessie alle ruimte om vragen te stellen over bijvoorbeeld onze software, uw interne processen en de voor u belangrijke certificeringen.

  Gerelateerde berichten

  Webinar: Bouw- en infraprojecten In control met BPM

  Webinar: Bouw- en infraprojecten In control met BPM

  Is uw bouwbedrijf in control met bouw- en infraprojecten of valt er nog veel  te winnen?
  Waarom hebben de 5 grootste bouwbedrijven van Nederland gekozen voor Sensus process management?  Hoe organiseert u een certificering binnen uw bouwbedrijf?  Hoe werkt u als bouwonderneming bij ieder project volgens dezelfde standaard?

  Deze vragen en meer worden beantwoord op dinsdag 7 februari tijdens het webinar Bouw- en infraprojecten in control met BPM. 

  Seminar: Introductie procesmanagement voor de bouw

  Seminar: Introductie procesmanagement voor de bouw

  Wij nemen u mee in onze initiatieven en ontwikkelingen speciaal voor de bouwsector, waaronder het creëren van een proces referentiemodel/kwaliteitsframework gebaseerd op de nieuwe ISO norm 33060 (voorheen 15288 en 15204).