Student experience intro

Multidisciplinaire bouwpartner BESIX Nederland gaat digitaal

Student experience intro

Multidisciplinaire bouwpartner BESIX Nederland gaat digitaal

Iedereen kent de Burj Khalifa in Dubai, het hoogste gebouw ter wereld. En ook het karakteristieke Atomium in Brussel is bij ons allemaal bekend. Het zijn twee voorbeelden van de vele projecten van de BESIX Group. De Group is in meer dan 20 landen actief, zowel binnen als buiten Europa. De multidisciplinaire bouwpartner BESIX Nederland heeft een meer dan 25 jarig track-record van innovatieve en toonaangevende projecten. We kennen BESIX Nederland van onder andere de Maastoren, New Orleans, de Montevideo, de Terraced Tower en het Theemswegtracé in Rotterdam, het Sluishuis in Amsterdam, de Openbaar Vervoerterminal in Utrecht en de 11 kilometer lange verbindingsboog tussen de A16 en A13 bij Rotterdam.

 

Van goed naar beter

“Goede samenwerking is een meerwaarde voor elk project,” stelt de procescoördinator binnen BESIX Nederland. “Bovendien verlangt de opdrachtgever steeds vaker een procesmatige aanpak. Processchema’s zijn ideale hulpmiddelen om raakvlakken in taken en verantwoordelijkheden in een multidisciplinair project te duiden. Het is levende informatie die richting geeft aan de werkwijze op een project. Daarom zette ons team projectbeheersing twee jaar geleden een stap voorwaarts om de processen beter te beheren en visualiseren met behulp van Sensus.

“We hebben indertijd als werkgroep de processen geüniformeerd en compleet gemaakt. Naast een overkoepelend managementplan maken we onder andere gebruik van standaarddocumentatie, deelplannen, werkinstructies en templates. Verder passen we applicaties toe voor bijvoorbeeld documentmanagement en keuringen. Dat alles vraagt een gedegen applicatielandschap.”

 

Van analoog naar digitaal

“Wij willen ons voortdurend verbeteren en onze bedrijfsprocessen ook in de toekomst zo goed mogelijk blijven optimaliseren. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar een goede business management tooling om onze bedrijfsprocessen digitaal vast te leggen. Want digitale processen zijn nu eenmaal een stuk makkelijker te optimaliseren dan analoge.”

“We hebben gekeken hoe we omgaan met het procesontwerp, hoe we processen voor de eindgebruiker zichtbaar en benaderbaar maken – makkelijk inloggen en klikken – hoe goed we die processen kunnen optimaliseren, welke user tooling we daarvoor ter beschikking hebben, welke rechten je als power user hebt en hoe makkelijk je alles kunt aanpassen. De complete BPM-oplossing van Sensus process management sloot hier volledig op aan. Zowel voor de power user die het programma moet modelleren, als voor de eindgebruiker zijn de BPM-tools van Sensus erg gebruiksvriendelijk.”

 

Visueel vertrouwde omgeving

“Sensus process management scoort behoorlijk op alle vlakken, vandaar onze keuze. We hebben tot nu toe Sensus BPM Online ingezet om ons managementsysteem op bedrijfsniveau te herstructureren. Het eerstvolgende project gaan we hiermee ondersteunen.

“Binnen BESIX hadden we analoge processen binnen een format dat iedereen begrijpt. Daarom was het voor ons belangrijk dat de eindgebruikers de digitale processen konden benaderen in een omgeving die lijkt op de analoge processchema’s die we voorheen hadden. Met Sensus process management is dat goed gelukt. Sensus biedt ons echt de features die wij nodig hebben en die wordt voortdurend doorontwikkeld. Bij bugs of features zijn er korte lijntjes om deze te melden. Sensus houdt ons op de hoogte wanneer die worden opgepakt in de totale doorontwikkeling van Sensus.

 

Solide start

“Wij hebben nu alle processen digitaal in Sensus opgenomen. Een mooie start, want er is nu dus één plek om al die processen te bekijken. Ik vind het daarnaast belangrijk dat wij onze optimalisatiecyclus kunnen blijven doorlopen. Ik vertrouw erop dat wij de Sensus tool kunnen gaan inzetten voor alle nieuwe projecten van BESIX Nederland, en ben benieuwd welke stappen we daardoor nog verder kunnen gaan maken.”

Ervaar gratis de voordelen!

Met onze unieke Sensus BPM Online oplossing voor procesmanagement kunt u alle processen in uw organisatie in kaart brengen, verbeteren en intern delen. Een solide fundament om snel in te spelen op kansen en bedreigingen en om consequent verbeteringen door te voeren.

“Wij willen ons voortdurend verbeteren en onze bedrijfsprocessen ook in de toekomst zo goed mogelijk blijven optimaliseren. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar een goede business management tooling om onze bedrijfsprocessen digitaal vast te leggen. Want digitale processen zijn nu eenmaal een stuk makkelijker te optimaliseren dan analoge. Het grote voordeel van Sensus BPM Online is de eenvoud”

Procescoördinator, Besix Nederland

Nieuwsbrief

Laat u inspireren met de Sensus process management nieuwsbrief

Schrijf u in voor een van onze nieuwsbrieven!