Student experience intro

Keep up with Koopmans: hoe gaat het met hun Sensus BPM Online-gebruik?

Student experience intro

Keep up with Koopmans: hoe gaat het met hun Sensus BPM Online-gebruik?

Al onze klanten volgen een ander pad in hun Sensus BPM Online-rit. Er is namelijk niet één manier waarop Sensus BPM Online gebruikt moet of kan worden. Daarom blijven wij altijd nieuwsgierig naar onze klanten en hun ervaringen met procesmanagement. Koopmans Bouwgroep | TBI (hierna: Koopmans) is ruim twee jaar geleden begonnen met Sensus BPM Online. Koopmans is een ontwikkelende bouwer, actief in onder andere woningbouw, utiliteitsbouw en renovatie. Hun medewerkers hebben passie voor het vak en zijn verantwoordelijk, innovatief en gaan voor teamwerk. Wij waren benieuwd hoe het met Koopmans gaat. Wat is de stand van zaken met het gebruik van Sensus BPM Online? Hier kwamen wij achter tijdens ons interview met Marije te Selle- Korten, Manager KAM, en Jeska Richterink, trainee, die nauw betrokken was toen Koopmans met Sensus BPM Online begon.

 

Sensus BPM Online in gebruik

Koopmans maakte voorheen gebruik van een ander procesmanagementsysteem. “We wilden graag de vertaalslag maken naar een wat interactiever en aantrekkelijker systeem”, legt Jeska uit. Koopmans’ doel was uniformiteit in de werkwijze en wilde daarvoor één gebruiksvriendelijk systeem hebben. Volgens Marije vormt Sensus BPM Online een leidraad voor de organisatie binnen Koopmans. Koopmans werkt namelijk volgens de “Koopmans Werkwijze”. Dit zijn al hun processen zoals ze moeten verlopen, vastgelegd in Sensus BPM Online. Voor geupdate informatie over hoe er wordt gewerkt binnen Koopmans kunnen de werknemers dan ook daar terecht. “We hebben vorig jaar acht interne audits gedaan met als doel te kijken in hoeverre mensen werken volgens de processen in Sensus en of mensen de processen in Sensus weten te vinden. De conclusie was dat dit op kantoor heel goed gaat, maar ook dat er op de bouwplaats minder gebruik is van Sensus.” Marije legt uit dat dit verschil er is omdat er de op bouwplaats niet altijd toegang is tot een laptop, op welke de processen te raadplegen zijn. Verder voegt Marije toe: “Een kanttekening is dat nieuwe medewerkers er veel gebruik van maken. Het is namelijk makkelijk om meteen één overzicht te hebben van hoe wij werken bij Koopmans en van alle processen die er zijn. Nieuwe medewerkers vinden Sensus BPM Online dan ook heel prettig. Dat is wel echt een groot pluspunt. Het is heel toegankelijk door de zoekfunctie en het doorklikken in processen.” Door de Process viewer, waar processen te raadplegen zijn, hebben Sensus BPM Online gebruikers snel en gemakkelijk toegang tot alle processen. 

 

We groeien mee

Door de jaren heen groeien we mee met onze klanten, zo ook met Koopmans. Marije benadrukte in het interview: “De ontwikkelingen die Sensus BPM Online doormaakt zijn heel goed. We kunnen nu dingen, die we een jaar geleden nog niet konden, die echt heel fijn zijn. De feedbackfunctie, het toevoegen van opmerkingen, werkt bij ons heel goed. Met behulp van deze functie wordt communiceren in en over processen makkelijker gemaakt, waardoor aanpassingen snel gemaakt kunnen worden.” 

Koopmans is actief bezig met Sensus BPM Online en dat zien wij natuurlijk graag. Ze zijn heel positief over verschillende features, zoals de zoek- en feedbackfunctie. Tegelijkertijd laat Koopmans ook weten wat voor nieuwe features zij graag in de toekomst zouden willen zien. Dit helpt ons met blijven ontwikkelen en verbeteren! 

Ervaar gratis de voordelen!

Met onze unieke Sensus BPM Online oplossing voor procesmanagement kunt u alle processen in uw organisatie in kaart brengen, verbeteren en intern delen. Een solide fundament om snel in te spelen op kansen en bedreigingen en om consequent verbeteringen door te voeren.

“Nieuwe medewerkers vinden Sensus BPM Online ook heel prettig. Dat is wel echt een groot pluspunt. Het is heel toegankelijk door de zoekfunctie en het doorklikken in processen.”

Marije te Selle-Korten

Manager KAM, Koopmans Bouwgroep | TBI

Nieuwsbrief

Laat u inspireren met de Sensus process management nieuwsbrief

Schrijf u in voor een van onze nieuwsbrieven!